Тарапласт - ПЭТ тара
 
  Производство ПЭТ-тары, г.Днепропетровск   (056) 790-48-12
укр рус англ
     Что такое ПЭТ?
     Бутылка ПЭТ
     Банка ПЭТ
     Одноразовый
      стакан
     Эксклюзивная
      продукция
     Преимущества ПЭТ
     Безопасность
     Статьи
     Партнеры
     Карта сайта
     Контакты

Партнеры

Рубрики статей
 • разное
 • ПЭТ-тара и упаковка
 • упаковка и хранение пищевых продуктов
 • властивості пакувальних матеріалів

По вопросу размещения тематических статей на сайте обращайтесь на: uastainless@yandex.ru или по icq: 89364512

Реклама
Полиэтиленовая пленка и пакеты. Выпуск полиэтиленовых мешков
апксамара.рф
Ссылки на родственные ресурсы. Технический справочник, нормативы.
lemax-static.ru
Файловая почта
pochtabankmas.ru


главная > статьи > Розтягувані плівки

Розтягувані плівки

27 февраля 2015
 властивості пакувальних матеріалів

Для пакування промислових і продовольчих товарів серйозним конкурентом термоусадкової плівки є розтягувана полімерна плівка, яка відома серед фахівців як стретч-плівка. Така плівка має певні переваги над термоусадковою у разі використання її для пакування:

економія енергії за рахунок відсутності термокамери для теплової обробки; можливість пакування заморожених продуктів;

зниження витрат полімерного матеріалу на З0...40 % за рахунок зменшення товщини плівки (15...25 мкм).

Стретч-плівки за типом використання і матеріалом поділяються на: харчові і палетні;

поліетиленові (ЛПНЩ і суміші на його основі); полівінілхлоридні (ПВХ); із сополімерів етиленвінілацетату (ЕВА). Палетна поділяється на плівку для обгортання:

ручного (товщина плівки (5) 15, 17 або 20 мкм; ширина (Ь) 400...500 мм; довжина (L) 200...300 м);

машинного (8 = 17, 20 або 23 мкм; b = 500 мм; L = 1400...2000 м); При машинному обгортанні знижуються витрати плівки за рахунок її властивості розтягуватись від 100 до 300 %; після лінійного попереднього розтягування плівки машиною з 1 отримують 4 м.

Найбільше використання стретч-плівки припадає на пивну, нафтохімічну та безалкогольну галузі народного господарства.

Важливими характеристиками стретч-плівки є багатошаровість (5 шарів і більше), а також величина попереднього розтягу (престретч). Сучасна тенденція - це перехід до великої кількості шарів, кожний з яких виконує певну функцію: прилипання, опір проколу, розриву, збільшення еластичності, жорсткості тощо залежно від особливостей використання.

Престретч - це величина, на яку може бути розтягнута плівка при обгортанні палети з забезпеченням без пошкодження плівки. Престретч ручної плівки - 70... 150%, машинної- 150...250, машинної силової - 250 % і більше.

Вітчизняним виробником стретч-плівки є науково-виробнича фірма "Пла- стмодерн", яка освоїла випуск плівок: "Стретч-1" (18...25 мкм х 200... 1000 мм для скріплення тарно-штучних вантажів на піддонах та дрібної групової упаковки); "Стретч-2" (10 мкм х 200... 1000 мм для індивідуального пакування харчових продуктів, наприклад, хлібобулочних та кондитерських виробів, сирів тощо).

Характеристики таких плівок наведені в табл. 8.2.

Результати експертних оцінок свідчать, що перевезення вантажу транспортними пакетами з застосуванням розтягуваних плівок зменшує витрати на пакування продукції в середньому у 1,5...2 рази у порівнянні з термоусадковими плівками.

Палетні стретч-плівки для пакування піддонів добре розтягуються, мають високу межу текучості (здатність плівки повертатися у вихідний стан після розтягування) і стійкість до проколів, що забезпечує цілісність і довготривалість упаковки. Характеристики таких плівок наведені у табл. 8.3.

Стретч плівка полівінілхлоридна. Харчова плівка ПВХ призначена для зберігання свіжих продуктів харчування. На відміну від плівок ПЕ, плівки на основі ПВХ пропускають вологу і таким чином запобігають утворенню конденсату в упаковці. У використанні вони універсальні: пакування охолоджених і заморожених продуктів, птиці риби, ковбасних і хлібобулочних виробів тощо.

Самоклейні плівки ПВХ - єдине пакування, що дозволяє виключити стадію охолодження свіжоспеченого хліба перед його пакуванням. Це дозволяє не тільки зберегти для покупця їх свіжість і апетитність, але і суттєво скоротити технологічний цикл, що особливо важливо при інтенсивному виробництві або обмеженості виробничих площ.

Спеціальна мікроструктура плівки ПВХ дає можливість продукції "дихати" у ній. Тому запотівання, яке може спочатку з'явитися при пакуванні гарячого хліба, зникає через декілька годин, залишаючи плівку ідеально прозорою. А еластичність плівки придає продукції винятково товарного виду і подовжує термін реалізації до 3...4 діб.




Другие статьи на тему властивості пакувальних матеріалів
   Скотч-стрічки
Скотч (scotch - скупий, економний) - полімерна стрічка з нанесеним на одну сторону клеєм. Існує біля 1000 видів скотч-стрічки.
   Плівки, що термозбігаються
Великого значення набули термоусадкові плівки, які під тепловим впливом скорочуються (усаджуються) і приймають форму продукту чи виробу. Ефект усаджування забезпечується орієнтаційною витяжкою плівки без подальшої її термофіксації. Для термофіксованих плівок з поліетилентерефталату і поліамідів, неорієнтованих плівок з поліефірсульфонів характерні безусадко- вість і висока стабільність розмірів за підвищених температур.
   Металізовані комбіновані матеріали
Протягом останніх років під час конструювання багатошарових пакувальних матеріалів застосовують металізацію полімерних плівок, паперу.
   Комбіновані матеріали на основі паперу і картону, матеріали на основі алюмінієвої фольги
До групи комбінованих матеріалів належать папір і картон з полімерним покриттям. З полімерів частіше за інші використовують поліетилен, співполімери етилену з вінілацетатом (наприклад, ЕВА), співполімери ПВДХ, поліпропілен.
   Комбіновані та багатошарові пакувальні матеріали.
Останнім часом набули широкого використання комбіновані та багатошарові пакувальних матеріали , які є композиційними. Цей поділ композиційних матеріалів досить умовний.
   Біо-, фото-, і водорозкладані пакувальні матеріали
За остані десятиліття знаходять розвиток і широке використання пакувальні матеріали з біо- (БРП), фото- (ФРП) і водорозкладаних полімерів (ВРП). Це новий клас пластичних матеріалів, які після використання розкладаються до двоокису вуглецю, води і біомаси - гумусу
   Особливості характеристик та структура полімерних пакувальних матеріалів на основі синтетичних полімерів, частина 4
Полікарбонати (ПК) - група термопластів - складні поліефіри вугільної кислоти і двохатомних спиртів загальної формули (-0-R-0-C0-)n. Найбільше промислове значення мають ароматичні полікарбонати, у першу чергу полікарбонат на основі бісфенолу А, завдяки доступності останнього, що синтезується конденсацією фенолу і ацетону.
   Особливості характеристик та структура полімерних пакувальних матеріалів на основі синтетичних полімерів, частина 3
Вінілові полімери. Найбільш відомі представники: полівінілхлорид (ПВХ), полівінілденхлорид, співполімер вінілхлорида з вінілденхлоридом, віз вінілацетатом, полівініловий спирт
 
Свяжитесь с нами

   +38 (056) 790-48-12
   +38 (068) 222-68-07
   E-mail:
   taraplast.com@gmail.com
   erin.sushkova@gmal.com

   Украина,
   г. Днепр
   (Днепропетровск),
   ул. Журналистов, 7


Схема проезда

Партнеры




Партнеры

главная | бутылка ПЭТ | банка ПЭТ | одноразовая посуда | что такое ПЭТ | преимущества ПЭТ | безопасность ПЭТ | статьи | карта сайта | контакты
 

ООО "Тарапласт", 2006 - 2010г. Все права защищены.